9/01/2009

 

Onwennig

Het is vreemd om weer thuis te zijn. Na lange tijd ver weg geweest te zijn is het alsof de persoon die nu terug gekomen is niet dezelfde is als die in juni naar Senegal is vertrokken, alsof ik de plaats heb ingenomen van iemand anders. Dat heb ik eerder zo ervaren en het gaat wel weer over, maar toch blijft het vreemd.

Nu ik na drie maanden de krant weer lees schokt het nieuws me. Wat leven we in een kille harde onverschillige samenleving. We zijn vergeten wat echt belangrijk is. We maken ons druk over regelgeving en procedures. Er is zoveel geweld en hypocrisie.

Ik vind het naar dat Tariq Ramadan ontslagen is. Het was vast niet slim van hem om een programma te presenteren voor een Iraanse zender, maar ik heb het idee dat de gemeente en de universiteit van Rotterdam alleen een excuus zochten om van hem af te komen.

Gelukkig las ik vandaag ook een goed artikel in de krant: van de bekende socioloog Jaap Dronkers. Ik vind het belangrijk om precies te zijn met het soort argumenten dat gebruikt wordt om een beslissing te onderbouwen. Als het gaat om de normen en waarden die een school uitdraagt, zeg dan niet dat het gaat om verbetering van het onderwijs. Als je de onderwijskwaliteit wilt aanpakken dan moet je dat ook doen voor scholen die slechter scoren dan de As-Siddieq school. Als de eigenlijke reden gebrek aan aandacht voor integratie en actief burgerschap is, wees daar dan duidelijk over...


Comments:
Hoi,
het valt me op dat je dit vaker doet; een heel artikel plaatsen uit een krant of i.d.
Pas je daarmee op? Daar zijn andere bloggers heel erg mee in de problemen gekomen. Zie onder andere:
(http://www.cinner.com/2007/11/05/zo-verliep-een-en-ander-verder/)
Het kan je geld kosten!
 
Dank je voor de tip, ik heb het aangepast.

Denk je dat ik mijn eerder gepubliceerde teksten nog moet nakijken?
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?