8/03/2015

 

Tips voor inburgering

Ik heb net een zeer geslaagd evenement van Africa4Kids georganiseerd  (www.facebook.com/africa4kids).

Nu heb ik n.a.v. het evenement wat tips voor mensen die de inburgeringscursus / het examen samenstellen: het gaat er voor migranten niet om te leren hoe je een nieuwe haring eet of wie de beroemde Nederlandse schilders waren in de Middeleeuwen. Als je als migrant je eigen bedrijf(je) bent begonnen in Nederland dan zijn hier tips om je bedrijf tot een succes te maken en goed geld te verdienen (dus dit is wat migranten zouden moeten leren tijdens een inburgeringscursus):
- Zorg dat je altijd op tijd op een afspraak komt.
- Zorg dat je je afspraken goed nakomt, zorg dat je precies doet wat je hebt afgesproken.
- Lever goede kwaliteit en zorg dat alles er mooi uitziet.

Ik heb 4,5 maand in een dorp in Senegal gewoond. Een paar huizen verderop was een gezellig restaurantje, van Yacine. Voor een halve euro kon je daar een lekker maaltje eten: rijst met vis, of schaap met pindasaus, of kip met ui. Het meubilair bestond uit plastic tuinmeubelen. De mensen waren arm in het dorp. Als het restaurant chique en duur was geweest dan zou er niemand komen eten. Tijd speelde geen rol in het dorp, want tijd hadden mensen in overvloed. Er is een gezegde dat Europeanen de klok hebben en Afrikanen de tijd.

Maar als je van Senegal naar Nederland komt dan kun je niet doorgaan alsof je nog steeds in Senegal bent. Dat kan wel, maar dan zul je geen succes hebben met je bedrijf. Vandaar mijn tips voor de inburgeringscursus...
Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?