8/07/2010

 

Kunst van Amadou

Sinds mei 2010 gaat Amadou (mijn partner) naar een soort kunstacademie in Somone, in Senegal. Een Franse kunstenaar, Sylvain, die van jongs af aan in verschillende landen in West-Afrika heeft gewoond, begeleidt een groep jongeren in hun persoonlijke ontwikkeling en het ontdekken en uiten van hun creativiteit in de kunst die zij maken. Zie voor meer informatie de website van AFSAC.

Het is moeilijk voor Amadou dat hij nu hij een opleiding volgt, geen tijd heeft om daarnaast te werken, en dat hij dus verder geen inkomsten heeft. Vanuit de school wordt een huis gehuurd waar de studenten verblijven en de maaltijden zijn ook inbegrepen, maar wat de school biedt is erg mager. Als Amadou een schilderij verkoopt krijgt hij de helft van de opbrengst en de school de andere helft. De prijs voor een schilderij is in overleg maar is waarschijnlijk rond de 300 euro.

Daarnaast maakt hij houten beelden (zie bijvoorbeeld de schildpad asbak), beelden van ander materiaal en hij kan ook goede kwaliteit djembes maken. Prijzen zijn in overleg. Een houten beeld zoals de schildpad kost ongeveer 30 euro.

Als je geinteresseerd bent in de kunstwerken van Amadou of als je iemand kent die interesse heeft, dan kan je nu een bestelling doen en dan kan ik het 13 augustus mee naar Nederland nemen.

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?