9/01/2011

 

Passie

Tijdens een gesprek dit weekend met mijn ouders (d.w.z. mijn vader en zijn vrouw), mijn broers en mijn man hadden we het over passie. We benoemden onze passies. Muziek, beeldhouwen en schrijven werden genoemd. Ik zei dat Senegal mijn passie was. Maar later begon ik mij af te vragen of dat nu wel de juiste benaming is voor mijn passie.

Ik ben heel blij met mijn nieuwe baan als fondsenwerver bij Peace Brigades International. Ik kan er mijn passie helemaal in kwijt, ik ben heel gemotiveerd voor dit werk. Maar met Senegal heeft het niets te maken. Dus blijkbaar is mijn passie voor iets anders dan alleen Senegal. Eerder zei ik weleens dat mijn passie rechtvaardigheid is. Maar in het rijtje van muziek, beeldhouwen en schrijven klinkt dat te abstract.

Ik heb ook weleens gezegd dat ik iets wil doen om de wereld te verbeteren. Maar toen zei Amadou dat dat een onzinnige ambitie is. Hij zei dat het me al niet eens lukt om mijzelf te veranderen, of een dorp (Diofior in Senegal). Dus hoe zou ik dan de hele wereld kunnen veranderen... Dat bedoelde ik natuurlijk niet, ik wil een heel klein stukje van de wereld veranderen. Amadou zei dat ik beter kan zeggen dat ik iets goeds wil doen. Dat ben ik met hem eens. Het klinkt mooi en het is concreet. Mijn vader houdt van schrijven en ik wil graag iets goeds doen. Dat kan van alles zijn, op het gebied van mensenrechten, vrede, armoedebestrijding etc. Daarom werk ik dus ook graag voor Peace Brigades International.

Ik ben een droomdoener, eerst heb ik een droom van "iets goeds" en daarna ga ik aan de slag om dat doel te bereiken.
Comments:
Hoi Esther,
We hebben via je weblog al eens eerder wat contact gehad. Ik meen over mijn werk in de missionaire wereld.
Nu geef ik aanstaande zaterdag een workshop Social Media en in verband met de voorbereiding daarvan was ik nog eens op je weblog. Dat was er al heel lang bij ingeschoten. Daar zag ik dat je werkt bij Peace Brigades International als fondsenwerver. Ik snuffelde even op het internet, kwam op jullie website en het eerste wat ik zie onder het kopje "onze sponsoren en partner" is Mensen met een Missie. En laat ik dáár nou in december als fondsenwerver beginnen! Dus wie weet komen we elkaar in real life nog weleens tegen!
hartelijke groet,
Chantal
 
This comment has been removed by the author.
 
Hoi Chantal,

Dank je voor je post. Wat leuk dat je ook als fondsenwerver gaat werken en bij Mensen met een Missie! Zullen we een keer afspreken om ervaringen uit te wisselen?

Groeten,

Esther
 
This comment has been removed by the author.
 
Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?