8/07/2011

 

Halve waarheden

Het bericht over de aanslagen in Noorwegen kwam op een vreemde manier bij me binnen. Een Australische vrijwilliger op de Vlierhof vertelde me een onsamenhangend verhaal en hij wist niet meer in welk land het gebeurd was. Maar het was niet moeilijk te achterhalen wat er precies gebeurd was...

Het is te verwachten dat bij een proces van polarisatie aan beide kanten het geweld toeneemt. Wilders is niet verantwoordelijk voor het doden van mensen, maar hij is wel medeverantwoordelijk voor het versterken van de polarisatie.

Leen Vervaeke schrijft in de Volkskrant van 28 juli dat veel islamcritici in hun pogingen de islam te bestrijden voortdurend feiten uit hun context halen, halve waarheden vertellen en onwelgevallige informatie negeren. Ze zegt: "Toegegeven, objectiviteit bestaat niet. Maar er zijn wel regels om tot een zo objectief mogelijk beeld te komen. En die regels worden door islamofoben consequent met voeten getreden. Ook Geert Wilders gaat flexibel om met de feiten. Neem zijn befaamde uitspraak over de 'tsunami van de islamisering'. Al tien jaar schommelt het aandeel van de moslims in de Nederlandse samenleving tussen de 5 en 6 procent. Dat is verre van een tsunami."

Ik vraag me af of Wilders zelf gelooft wat hij zegt. Denkt hij echt dat moskee├źn haatpaleizen zijn, of is het alleen vanuit strategische overwegingen dat hij dat soort dingen zegt?

Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?