3/01/2009

 

Het parlement en de kroeg

Waarom lukt het toch steeds niet om hem te negeren, om hem "dood te zwijgen", onze “You Know Who”? Er worden liedjes over hem gezongen, grapjes over hem gemaakt door cabaretiers. Hij is echt niet zo interessant, deze man en wat hij te melden heeft (al zijn best veel hoogopgeleiden het met hem eens, ook een constatering die te veel media-aandacht krijgt). “Laten we afspreken dat we het niet meer over hem hebben”, zeggen de cabaretiers (en ondertussen hebben ze het weer over hem). Het is niet nodig om hem toegang tot Engeland te weigeren, het is ook niet nodig een rechtzaak tegen hem aan te spannen. Maar waarom moet zijn foto steeds weer in de krant, op televisie en op internet, waarom krijgt hij steeds al die media-aandacht? Dus we spreken af dat we het niet meer over hem hebben, maar dat lukt dan toch steeds weer niet. En ook mij lukt het niet, want nu schrijf ik weer over hem op mijn weblog. Ik las een goede ingezonden brief in de Volkskrant, dus die wilde ik hier graag posten, ondanks (of toch juist daarom) het W-woord, dus vooruit dan maar...

Paul Schnabel, de directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) beweert dat Wilders zegt wat velen denken (Binnenland, 23 februari). Het lijkt een poging om het kwaad te bezweren door het weg te redenen, maar het maakt het alleen maar erger. Wilders' bedenkelijke bijdrage aan het debat is de extreme verruwing ervan, in navolging van Fortuyn en zijn LPF. Hoe vrij de meningsuiting ook is, je hoeft niet alles te melden. Het parlement is tenslotte geen kroeg.
Femke Halsema, fractievoorzitter van GroenLinks, zegt ook wat veel mensen denken. Maar zij denkt eerst na voordat ze iets zegt. Zet haar mening eens wat vaker in de krant in plaats van elke verbale scheet die Wilders laat. Want op deze manier wordt fatsoen bestraft en grofheid beloond.
















Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?