7/24/2013

 

Vreemde vogels en normale mensen

Ik sprak bij Seats2Meet iemand die de Week van de Dialoog in Den Haag organiseert. Hij zei dat het thema van dit jaar is: "Vreemde vogels ... normale mensen'.

Op de website staat als toelichting bij het thema: Iedereen kent wel een ‘vreemde vogel’. Iemand die zich soms ‘raar’ gedraagd, ‘andere’ kleren draagt, wel eens ‘onverwachte’ dingen zegt, enzovoort. Maar hoe goed ken je die ander? Zijn jullie wel eens echt met elkaar in gesprek geweest? Heb je al eens de tijd genomen om naar z’n verhaal te luisteren? Vaak ga je dan zien … dat het een heel normaal mens is!

Bij 'vreemde vogels' moest ik denken aan vreemdelingen, aan mensen die letterlijk zijn komen aanvliegen (maar wel met een vliegtuig) uit een ver en vreemd land. Maar de vreemde vogels worden hier veel breder opgevat. Wat betekent het dan als mensen normaal zijn, vroeg ik mij toen af. Het kan niet zo zijn dat alle mensen normaal zijn, want dan heeft het woord geen betekenis meer. Mensen die er raar uitzien of zich raar gedragen zijn toch vaak normale mensen, zegt de stichting die de dialoogweek organiseert. Welke mensen zijn dan niet normaal?
Comments: Post a Comment

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?